Testar samtalsterapi nu när jag är varslad från spelbutiken

Hejsan på er

Jag har brukar ju ibland dela med mig av tips om dataspel och så eftersom jag jobbat i en spelbutik, men jag har blivit varslad och är nu arbetslös. Här i Tingsryd skiner solen och jag sitter ute på altanen med en kopp kaffe. Lite senare idag har jag bokat mig för samtalsterapi vilket vi ska ha över telefon, väldigt smidigt att man kan göra så ibland. Anledningen till att jag väljer att ta hjälp genom samtalsterapi är just att jag förlorat jobbet och känner att jag står i ett vägskäl. Jag vet liksom inte riktigt vad jag vill eller vart jag är på väg.

Jag hade samma jobb i så många år och så blev jag varslad och det var liksom både sorgligt och som en befrielse. På något sätt känns det som en bra möjlighet att testa något nytt, men jag vet inte vad. Jag saknar mina kollegor men själva jobbet var mer än trygghet än något jag verkligen trivdes med. Så var det en vän som tipsade mig att testa samtalsterapi, för ofta kan det hjälpa så mycket att få prata med någon utomstående. Någon som är opartisk och inte vet så mycket om en kanske kan ge något helt nytt perspektiv eller så hjälper det att bara få höra sig själv prata om det.

Ofta tror jag vi har svaren inom oss men vi kanske inte riktigt hör eller ser dem på grund av olika blockeringar. Då kan det vara skönt att prata med någon så man kan titta på situationen och tankarna tillsammans. Min förhoppning är att det känns lite klarare vad jag faktiskt vill göra och att det känns lugnare i de snurrande tankarna. Men jag har aldrig testat samtalsterapi förut så jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig. Jag önskar er en fortsatt fin dag!